7 aanbevolen winkelplaatsen voor typische solo-souvenirs

4 months ago admin 0

Wonderful Indonesia

Bron: Freepik

 

Maak een uitstapje naar Midden-Java, vergeet niet langs te gaan bij Solo. Als een van de grootste steden in het zuidelijke deel van het Java-eiland, heeft Solo veel geschiedenis en toeristische bestemmingen die u kunt bezoeken. Tevreden reizen in Solo, souvenirs zijn altijd de laatste bestemming voordat ze terugkeren naar hun geboorteplaats. Neem de tijd om souvenirs te kopen die typisch zijn voor deze stad.

 

Verward op zoek naar een leuke plek om souvenirs te zoeken? We zullen aanbevelingen doen voor souvenirplaatsen in Solo die u kunt bezoeken. Kijk alsjeblieft!

1. Serabi Notosuman

Als er in West-Java Serabi is, heeft Solo ook Serabi-specialiteiten. In tegenstelling tot andere pannenkoeken in het algemeen, wordt Serabi Notosuman gerold en gewikkeld in bananenbladeren en niet geserveerd met jus. De textuur is zacht, dun, taai, legitiem en een zeer sterke kokosmelksmaak, gegarandeerd dat je verslaafd zult zijn. Er zijn hier twee varianten van pannenkoeksmaken, namelijk origineel en chocolade.

 

Het proces om Serabi Notosuman te maken is nog steeds eenvoudig en traditioneel. De ingrediënten die worden gebruikt om pannenkoeken te maken, zijn alleen rijstmeel en kokosmelk die in pannenkoekenbeslag worden geroerd. Naast het kopen van dit typische Solo-voer, kun je ook het proces van het maken ervan direct zien.

 

Zoals de naam al aangeeft, kun je Serabi Notosuman krijgen op Jalan Notosuman, of die nu zijn naam heeft veranderd in Jalan Moh. Yamin No.28, Jayengan, Serengan, Surakarta City, Midden-Java.

2. Abon Mesran

Deze cadeauwinkel van de heer Mesran Mistopawiro verkoopt abon die typisch is voor Solo en die hartig en heerlijk smaakt. Deze legendarische abon heet Abon Mesran. Er zijn twee soorten versnipperd, namelijk versnipperd kip en versnipperd rundvlees. Daarnaast zijn er ook nog twee varianten van smaken waaruit je kunt kiezen, namelijk zoet en pittig. Abon Mesran zal zeer geschikt zijn om met hete rijst gegeten te worden.

 

De souvenirwinkel van Pak Mesran verkoopt niet alleen versnipperd, maar ook serundeng, dat Serundeng Mesran wordt genoemd. Er zijn ook long- en darmchips die je kunt proberen. Dus niet alleen versnipperd en serenundeng, je kunt hier verschillende souvenirs en speciaal Solo-eten kopen.

 

De cadeauwinkel van Pak Mesran bevindt zich op Jalan Kalilarangan No. 71, Jeyengan, Serengan, Surakarta-stad, Midden-Java. Gelegen in de buurt van Serabi Notosuman, kunt u tegelijkertijd stoppen bij beide souvenirplaatsen.

3. Pasar Gede Solo

Een van de beroemde traditionele markten in Surakarta, Pasar Gede, werd bekroond als de beste traditionele markt in Midden-Java. Pasar Gede heeft een nette en schone orde. De brede ruimte wordt het belangrijkste fundament waardoor je niet vol zit met andere bezoekers tijdens het winkelen.

 

Pasar Gede Solo verkoopt een verscheidenheid aan gerechten en snacks die typisch zijn voor Solo, zoals Nasi Liwet, Dawet Telasih, Timlo Sastro, Tahok en nog veel meer culinaire hoogstandjes die u hier kunt proberen. De verschillende Solo-specialiteiten die hier worden verkocht zijn zeer compleet, je kunt ze maken als souvenirs voor familieleden.

 

Het adres is te Jalan Urip Sumoharjo, Jebres, Sudiroprajan, Surakarta, Midden-Java. Direct tegenover Fort Vastenburg Solo is Pasar Gede zeer gemakkelijk te bereiken vanwege de strategische ligging in het stadscentrum.

4. Batik Laweyan

Een van de kenmerken van Solo is batik. In Solo is er een batikdorp dat een verscheidenheid aan batik verkoopt met prachtige motieven en kleuren. Kampung Batik Laweyan is sinds de 19e eeuw een icoon van Solo batik en heeft 250 gepatenteerde batikmotieven die typerend zijn voor Kampung Batik Laweyan.

 

De batiks die hier worden verkocht zijn zeer divers en er zijn veel winkels waar je uit kunt kiezen. Tijdens het winkelen voor batik kun je ook batik-workshops maken. Batikcursus in een korte tijd van 2 uur, je kunt je eigen batik maken om mee naar huis te nemen. U wilt toch zeker een aandenken aan uw eigen werk hebben?

 

Kampung Batik Laweyan bevindt zich op Jalan Dr. Rajiman No. 521, Laweyan, Surakarta City, Midden-Java. De ligging is strategisch, want de weg naar Laweyan is een protocolweg die de steden Solo en Yogyakarta met elkaar verbindt. U zult dus geen moeite hebben om dit batikdorp te vinden.

5. Pasar Klewer

Als u het Surakarta Kasunanan-paleis bezoekt, kunt u ook een bezoek brengen aan de Solo Klewer-markt, een zeer groot groothandelscentrum voor kleding en batikstoffen in de stad Solo. Klewer Market verkoopt verschillende soorten stoffen, kinderkleding, volwassen kleding, schooluniformen, vrijetijdskleding en natuurlijk batik.

 

De in 2014 afgebrande markt is inmiddels gerenoveerd en voorzien van lift- en roltrapfaciliteiten die het winkelen voor u makkelijker maken. Niet alleen Solo batik, hier vind je ook Pekalongan, Yogya, Banyumas en batik uit andere steden.

 

Deze markt bevindt zich op Jalan DR. Rajiman No.5A, Gajahan, Kliwon Market, Surakarta City, Midden-Java. Klewer Market is zeer gemakkelijk te bereiken vanwege de ligging nabij het Surakarta Kasunanan Palace of direct naast het Surakarta-plein. De openingstijden van Klewer Market zijn 08.00 – 17.00 uur.

6. Pasar Triwindu

Als u of uw familieleden graag antiek verzamelen, kunt u antiek als souvenir maken. Triwindu Market verkoopt verschillende soorten antiek uit het Surakarta-paleis, zoals oude kris, beelden, antieke lampen, oud geld en munten, oude grammofoons, poppen geschilderd op oude houten planken, oude fietsen en nog veel meer.

 

Het unieke van Triwindu Market is dat ze hier nog steeds kopen en verkopen accepteren met een ruilsysteem met ander antiek dat je hebt. Het ruilproces kan worden gedaan door overeenstemming te bereiken over de waarde van de goederen die worden geruild. Daarnaast kun je hier ook een wandeling maken terwijl je antiek uit het Surakarta-paleis bestudeert.

 

Triwindu Market bevindt zich op Jalan Diponegoro, Ngarsopuro, Surakarta City, Midden-Java. Dicht bij Ngarsopuro Night Market, dus je kunt hier een bezoek brengen voordat je gaat genieten van de nacht op Ngarsopuro Night Market. De openingstijden van Triwindu Market zijn van 09.00 – 17.00 uur.

7. Roti Widoro, Sukoharjo

Een beetje naar het zuiden van Solo City, Sukoharjo Regency heeft een speciaal brood dat je nergens anders zult vinden. Widorobrood is een legendarisch brood voor de mensen van Sukoharjo. Het smaakt niet alleen uniek, maar Roti Widoro heeft een geschiedenis en cultuur die het hebben gevormd.

 

Widorobrood wordt op de traditionele manier gemaakt en heeft geen moderne machines, zodat ze geen deegingrediënten in grote hoeveelheden kunnen produceren zoals andere moderne cake- en broodfabrikanten. Widorobrood wordt niet gemaakt met boter en ontwikkelaar, maar wordt in grote hoeveelheden gemengd met eendeneieren om het deeg uit te zetten.

 

Naast de traditionele productie is Roti Widoro ook vriendelijk voor plastic afval omdat de verpakking gebruik maakt van overgebleven printpapier en sticks. De aangeboden prijs is ook erg goedkoop, vanaf slechts 4.500 rupiah voor een pakje Widoro-brood. Je kunt het kopen op Jalan Solo – Wonogiri KM. 16, Hamlet I, Kepuh, Nguter, Sukoharjo Regency, Midden-Java.

Wonderful Indonesia

Dus, welke souvenirs wil je meenemen uit Solo? Kies gewoon een of meer uit de lijst die we hierboven hebben aanbevolen. Als je in Solo wilt reizen, lees dan het artikel over toeristische attracties in Solo op de website van Wonderful Indonesia voor meer informatie.