5 leuke dingen die je kunt doen in Bunaken National Park

4 months ago admin 0

Wonderful Indonesia

Bron: Indonesia.travel

 

Bunaken National Park is een van de beroemdste duikplekken in Indonesië, met verbazingwekkende onderwaterschoonheid. Hier kunt u prachtige koraalriffen en een verscheidenheid aan kleurrijk zeeleven zien.

In Bunaken National Park zijn er 5 kleine eilanden, namelijk Bunaken, Manado Tua, Siladen, Montehage en Nain. Van alle eilanden is Bunaken een van de favorieten van toeristen. Deze keer nodigen we je uit om te genieten van de charme van Bunaken Marine Park door de verschillende activiteiten hieronder te doen. Benieuwd wat er aan de hand is? Lees meer ja!

  1. Genieten van het onderwaterzicht

Bunaken Island heeft een zeer grote mariene rijkdom. Ook hier vind je veel vissoorten, niet zoveel als elders. Dit is de hoofdattractie van Bunaken. Geen wonder dat zoveel toeristen, zowel binnen- als buitenland, hier komen. Dit komt omdat Bunaken Island een van de coolste duikplekken in Indonesië is.

Duiken is de hoofdactiviteit die u zeer verplicht moet doen. Hier zijn er ongeveer 40 duikplekken waaruit je kunt kiezen. Elke plek biedt een ander onderwaterpanorama, variërend van groene schildpadden, kleurrijke kleine vissen tot verbazingwekkende koralen. Om te genieten van het beste onderwaterlandschap van Bunaken, kunt u een bezoek brengen rond mei-augustus, wanneer het zeewater helder is en de temperatuur behoorlijk warm is.

  1. Vissen voeren op koraalrif

Als je niet erg geïnteresseerd bent in duikactiviteiten, kun je nog steeds genieten van de rijkdom van de zee in Bunaken door te snorkelen. Op die manier kun je nog steeds de zeedieren ontmoeten die daar de koraalriffen bewonen.

Je kunt de vissen voeren terwijl je aan de oppervlakte zwemt. In Bunaken zijn er veel zeer koele ondiepe plekken om te snorkelen. Je kunt in helder zeewater duiken met uitzicht op prachtig kleurrijk koraal dat ongeëvenaard is. Vergeet niet je snorkelmomenten vast te leggen met een onderwatercamera! Dit wordt gegarandeerd een onvergetelijke ervaring!

  1. Walvissen en dolfijnen zien

De zeedieren in Bunaken zijn inderdaad buitengewoon, inclusief walvissen en dolfijnen die leven in Manado Bay, in de buurt van Bunaken Marine Park. U kunt een boot huren die klaar staat om u naar het midden van de zee te brengen en dicht bij de zeezoogdieren te komen.

U kunt ‘s ochtends de bezienswaardigheden zien van tientallen dolfijnen die op zoek zijn naar voedsel. Deze zeezoogdieren zullen eruit zien alsof ze dansen in de open oceaan, het uitzicht is echt prachtig!

Natuurlijk zal dit uitzicht moeilijk voor u zijn als u in een stedelijk gebied woont. Daarvoor mag je deze activiteit niet missen. Vergeet niet ook het moment vast te leggen waarop je de dieren ziet zwemmen in de open zee, OK! Nadat u dolfijnen heeft gezien, kunt u uw activiteiten voortzetten door te zwemmen of snorkelen in het Bunaken Marine Park-gebied.

Wonderful Indonesia

  1. Reis naar Manado Tua

Als je andere activiteiten in Bunaken wilt vinden dan de zee, dan kun je een wandeling maken naar Manado Tua, een eiland met een inactieve vulkaan in het midden. Je kunt er in de ochtend met de boot vanuit Bunaken ongeveer 30 minuten heen. Zodra u aankomt op het eiland Manado Tua, kunt u de serene en charmante natuurlijke schoonheid verkennen tijdens het joggen of wandelen.

Het verkennen van Manado Tua ‘s nachts of ‘nyare’ kan ook leuk zijn. U kunt ‘s nachts, wanneer het zeewater zich terugtrekt, een wandeling maken langs de kust van het eiland. Er zijn hier veel interessante foto-objecten, van Portugese ankers tot koralen op het strand. Hoe durf je ‘nyare’ te proberen?

  1. Kijken naar de zonsondergang

Een ander ding dat je in Bunaken kunt doen, is genieten van het uitzicht op de zonsondergang aan de westelijke horizon. Je ziet de kleur van de lucht oranje worden als de zon ondergaat.

Het moment is zeker heel cool en rustgevend voor degenen onder jullie die gedurende de dag veel activiteiten hebben gedaan. Vergeet niet te genieten van het uitzicht onder het genot van een koud drankje.

Kan je niet wachten om op vakantie te gaan naar Bunaken? Zorg ervoor dat je voor je op vakantie gaat, jezelf hebt uitgerust met toeristische informatie die te vinden is op de website van Wonderful Indonesia.