„România este a Românilor!”

A. C Cuza

Doctrina naționalistă zice că națiile sunt individualități creatoare de cultură; că aceste individualități creatoare de cultură se compun din anume organe, care sunt clasele sociale; că, pentru dezvoltarea unei nații ca individualitate creatoare de cultură, se cere ca ea să fie pe deplin stăpână pe teritoriul pe care este cu drepturi istorice așezată.

Nația românească are drepturi istorice asupra României.

România este baza de existență a nației românești. Ca individualitate creatoare de cultură, nația românească trebuie să existe în deplinătatea organelor sale. Și, dacă se întâmplă ca asupra teritoriului nostru să năvălească elemente străine în prea mare număr, încât să atingă constituirea organică a nației românești, naționalismul ne învață că trebuie să se dea o luptă strașnică pentru eliminarea elementului străin care periclitează existența neamului.

Anunțuri
  1. #1 by strâmbălemne on Decembrie 17, 2012 - 10:32 pm

    • #2 by Lăncier14 on Decembrie 17, 2012 - 10:51 pm

      Mulțumesc. Știam de această carte scrisă de Horia Bozdoghină la comanda „aleșilor”. Din păcate, nu am reușit să ajung la lansarea ei, pe 25 noiembrie, la Târgul Gaudeamus. Poate aveam ocazia să pun câteva întrebări autorului acestui nou atac mizerabil la adresa unui Mare Român după ce a beneficiat de o bursă din partea unei fundații, institut evreiesc.

  2. #3 by Teo on Iunie 13, 2014 - 9:26 am

    Aveti idee de acest portret al lui Codreanu facut de VI Popa? http://www.cooperativag.ro/o-armata-care-avea-alta-misiune/ Victor Ion Popa i-a făcut un portret lui Corneliu Codreanu, parcă era sculptat în fier, aşa… ştii… cu nişte dungi, cu nişte expresii de mare energie, de om providenţial, portret care s-a popularizat pe urmă. Este cumva acest portret? http://www.badpolitics.ro/wp-content/uploads/2012/04/Portret-Corneliu-Zelea-Codreanu-Arhiva-Secreta-Gh-Buzatu-V-Roncea-Tipo-Moldova-2012.jpg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: