Vârf de steag cuzist.

O discuție interesantă a avut loc pe forumul 6dorobanti.ro, unde unul dintre membri a postat imaginile unui vârf de steag care poartă inscripția „H.R.N.” și o svastică dispusă în unghi de 45 de grade. Cel mai probabil este vorba despre o relicvă „cuzistă”, iar inscripția „H.R.N.” este acronimul devizei cuziste HRISTOS – REGE – NAȚIUNE (vizibilă și pe această medalie aniversară), așa cum remarca un participant la discuție. Cred că, datorită dispunerii svasticii în unghi de 45 de grade înclinată spre dreapta, vârful de steag este din perioada Partidului Național Creștin (Cuza-Goga), așadar începând cu anul 1935 când a luat ființă P.N.C. prin fuzionarea Ligii Apărării Naționale Creștine (L.A.N.C., condusă de Profesorul A.C. Cuza) și Partidul Național Agrar (condus de poetul Octavian Goga). Proprietarul mai precizează că vârful de steag este colorat în nuanțe de albastru, galben și roșu. Se observă, de asemenea, o deterioarare a vestigiului, probabil lipsește brațul orizontal care compunea o cruce. Din nefericire înregistrarea pe forum și participarea la discuții pare a fi inaccesibilă celor neinvitați.

Anunțuri

,

 1. #1 by Florin Dobrescu on Februarie 18, 2012 - 10:09 pm

  Va felicit pentru aceste demersuri de investigare a trecutului relativ recent, care insa a fost rimp de 50 de ani subiect tabu in tara noastra!

  • #2 by Lăncier14 on Februarie 29, 2012 - 8:24 pm

   Mulțumiri pentru apreciere. Urmăriți în continuare pagina web dedicată lui A.C. Cuza, mai avem multe surprize.

 2. #3 by toros on Ianuarie 6, 2014 - 8:15 pm

  Am o nelamurire : Care erau diferentele de doctrina intre L.a.n.c si Miscarea Legionara condusa de Zelea Codreanu ? Timbrul cu A.C Cuza era un timbru emis de Posta Romana sau era doar un timbru de propaganda emis de sustinatorii sai ? Ca nu apare in niciun catalog filatelic? Foarte frumos siteul si interesant.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: