Medalie aniversară A. C. Cuza (1937) -2-

Semnalam în postarea anterioară că pe un sait de antichităţi este scoasă la vânzare o medalie aniversară A. C. Cuza, bătută în anul 1937, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de viaţă. Autorul saitului Honor et Patria îmi atrage atenţia că pe un alt sait este scoasă la licitaţie o medalie identică (sau aceeaşi?), iar imaginea publicată este de o calitate foarte bună, evidenţiind toate detaliile sale. Mulţumesc, încă o dată, pentru colaborare.

Pe saitul LIVE AUCTIONEERS, medalia a cărei imagine o vedeţi ataşată în acest articol este scoasă la licitaţie la preţul de pornire de $1,800.  Pe ea este inscripţionat textul: PRESEDINTELUI SUPREM A. C. CUZA PARTIDUL NATIONAL CRESTIN (şi bustul lui A.C. Cuza pe faţa medaliei); pe revers: ÎNTRU AMINTIREA ANIVERSĂRII CELOR 80 DE ANI DE VIEAŢĂ ŞI CELOR 50 DE ANI DE ACTIVITATE NAŢIONALISTĂ ŞI CREŞTINĂ 1937. IZBÂNDĂ, deasupra este o svastică, înclinată la 45 de grade, cu raze,  şi o torţă. În jur este inscripţionat textul: ROMÂNIA – A – ROMÂNILOR; HRISTOS – REGE – NATIUNE

Medalia este din argint, are un diametru de 60 mm şi o greutate de 105.5 g. creaţie a lui F. W. Becker.Textul publicat pe saitul de licitaţii.

Lot 545
MEDAL – ROMANIA silver

Silver medal 1937, 60 mm, (105.5 g) by F. W. Becker. PRESEDINTELUI SUPREM A. C. CUZA PARTIDUL NATIONAL CRESTIN , bust left of A. C. Cuza / ÎNTRU AMINTIREA ANIVERSARII CELOR 80 DE ANI DE VIEATA SI CELOR 50 DE ANI DE ACTIVITATE NATIONALISTA SI CRESTINA 1937. IZBÂNDA, swastika with rays and torch, ROMÂNIA – A – ROMÂNILOR; HRISTOS – REGE – NATIUNE around. Buz. –. Of the highest historical interest, very rare.

Additional Information: TRIBUTE TO A. C. CUZA, PRESIDENT OF THE CHRISTIAN NATIONAL PARTY

Anunțuri

, ,

  1. Vârf de steag, posibil cuzist. « AC-Cuza.info

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: