La mormântul lui A. C. Cuza

Ieri am ajuns la mormântul lui A. C. Cuza. Alături de el stă doamna Maria, cea care i-a fost soţie şi i-a dăruit patru copii. Doi dintre ei le stau alături, în mormântul din dreapta lor. Este vorba despre fiii George şi Grigore. Am aşezat pe ambele morminte jerbe de flori albe, aşa cum cred eu că le-au fost sufletele.  Am aprins două candele, una pe fiecare mormânt, şi am spus o rugăciune pentru familia (de ieri şi de azi) care a stat unită în jurul unor mari idei: credinţa în Dumnezeu, dragostea de Patrie, iubirea de Neam. Idei pentru care şi-au sacrificat toate zilele, averea familiei pe care au împărţit-o refugiaţilor basarabeni, libertatea şi chiar viaţa.  O viaţă chinuită pentru un popor care încă nu le-a arătat recunoştiinţa.

Din nefericire am rămas fără baterie la telefon şi nu am reuşit să captez o imagine ca amintire. Mă voi întoarce negreşit cu prima ocazie pentru a-i aduce un omagiu aceluia care a fost cel mai creator al ideologiei naţionaliste româneşti: A. C. Cuza!

Anunțuri
 1. #1 by Dan Cocean on Martie 22, 2011 - 3:15 pm

  Urmaresc cu interes acest site. Felicitari pentru ceea ce faceti, se vede ca puneti pasiune si apreciez in mod deosebit munca dumneavoastra. Un bun exemplu.

 2. #2 by strâmbălemne on Martie 27, 2011 - 2:24 pm

  frumos, frumos gest.

  • #3 by lancier14 on Martie 27, 2011 - 2:36 pm

   Mulţumesc. Data viitoare vor fi şi imagini, cu siguranţă. Poate chiar şi o mică adunare a celor ce încă îl preţuiesc pe cel ce ne este tuturor un profesor: A. C. Cuza.

 3. #4 by Ion on Septembrie 22, 2012 - 3:37 pm

  Pot să vă întreb dacă aveţi fotografie a lui Gheorghe Cuza, fiul lui A.C. Cuza scriu un articol despre el şi nu gasesc o fotografie calitativă
  Mulţumesc anticipat.

  • #5 by Lăncier14 on Iulie 23, 2013 - 11:31 am

   Îmi cer iertare, abia acum am văzut acest mesaj al dvs. Da avem imagini cu Gheorghe Cuza. Dacă nu este mult prea tarziu, vi le vom pune la dispoziţie. Sper că scrieţi un articol obiectiv. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: