Familia A. C. CUZA (1943)


Fotografie originală (8,1 x 5,cm), realizată în anii celui de-al Doilea Război Mondial, mai precis în aprilie 1943. Ilustratia îi infăţişează pe A.C. Cuza cu soţia, pe fiul lui, Gheorghe, Maria şi Magda Cuza, fiicele Profesorului, pe prispa casei din Iasi, înainte de plecarea din Moldova, în refugiu, în Transilvania.

Pe verso, este scris: “Bunicii, eu, Mos Doda, tata, Magda, Tanti Catiusa si Costachel 21. IV. (19)43. Iasi”.

Fotografia provine de la Elena Gh. Cuza.

Anunțuri

 1. #1 by Vasile Guian on Martie 21, 2010 - 4:53 pm

  A.C.Cuza, s’a născut un naţionalist şi a trăit aşa cum a fost: un mare român, ca şi Eminescu… Dar văzându’l pe Cuza alături de N. Iorga, nu trebuie să uităm că Iorga, dacă a fost odată un naţionalist!!! Drumul lui în America, l-a transformat într’un servitor al iudaismului, un linguşitor al regelui trădător şi asasin şi, un pupă’n cur a curvei regale. Iorga, este o pată urâtă pe onoarea naţionalismului românesc. Nu trebuie uitat că Iorga a fost acela care’l sfătuia pe Carol, ce să facă cu Corneliu Zelea Codreanu şi’l sfătuia pe aşazisul rege că, dacă scapă de Codreanu, scapă şi de Mişcarea Legionară!!!. Cine l-a asasinat pe Iorga, nu ştiu, dar eu bănuiesc că a fost tot duşmanii Legiunii, ca să fie blamată Legiunea!!!…Iorga nu a fost asasinat, cum se insistă, de legionari! Cei trei Fondatori ai Legiunii, încă în viaţă, au decis că Iorga trebuie să trăiască ca să vadă unde a fost dusă Ţara de cei pe care el i-a servit cu atît devotament!!!. De
  trăia, viaţa sub comunişti, i-ar fi fost cea mai mare pedeapsă; or, ar fi devenit şi el un membru de onoare al PCR-ului!?!?!?
  Vasile Guian

  • #2 by Solicitare on Ianuarie 12, 2011 - 12:20 pm

   Lancier14, as dori sa corespondez cu dvs. Cum as putea sa aflu adresa dvs. de mail?

 2. #4 by Michaela Dumitrescu on Noiembrie 9, 2011 - 10:01 pm

  Acelasi comentariu- in fotografia de mai sus nu se afla Maria Flondor sotia lui George Cuza ci Maria Cuza fiica profesorului iar in loc de Elena nepoata profesorului este Madga Cuza fiica lui cea mai mica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: