„A.C. Cuza – politică şi cultură”, de Gabriel Asandului

Redactarea unei monografii despre A.C. Cuza, om politic, parlamentar, profesor universitar si doctrinar a fost un demers anevoios si de durata. Cartea de fata nu este un panegiric, ci doar o prezentare a vietii unui om aa cum a fost ea, cu bune si cu rele.
Am dorit sa aducem in atentia specialistilor, dar si a publicului largun personaj controversat al vietii noastre politice caruia nu i-au fost consacrate prea multe studii. Aceasta „lipsa de interes” este cauzata, fara indoiala, de faptul ca A.C. Cuza a adoptat o atitudine antievreiasca care a constituit pivotul framantatei sale activitati politice si fundamentul doctrinei economico-politice”.
Antisemitismul afisat de Cuza i-a determinat pe unii autori sa renunte la echidistanta pe care omul de stiinta trebuie sa o aiba fata de chestiunile politice, lasandu-se antrenati in tot felul de considerati neconforme cu realitatea.

(Gabriel Asandului, „A.C. Cuza – politică şi cultură”, Introducere, pag. 7)

Cartea am achizitionat-o de la librarie.net, cu ceva vreme in urma.  O carte excelenta care nu trebuie sa lipseasca din lectura unui nationalist.

Anunțuri
  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: