O insigna din bronz cu A.C. Cuza

medalia_cuza

Avers legenda sus/ PRESEDINTELUI SUPREM A C CUZA jos/ PARTIDUL NATIONAL CRESTIN, intre ele cate o zvastica. Portret spre stanga, imaginea prof. Cuza la 80 de ani. Pe revers, in negativ totul. In rest, nu mi-au fost date prea multe detalii. Asa ca am apelat la buavointa unui cunoscator foarte bun al biografiei profesorului iesean. Este vorba despre domnul profesor Gabriel Asandului, autor al unei exceptionale carti „A.C. Cuza – politica si Cultura” (o lucrare despre care vom vorbi). Dumnealui ne-a spus ca „Nu pot nici sa confirm nici sa infirm existenta unei astfel de insigne. Daca este un fals probabil este dupa o poza a profesorului Cuza. Daca are mentiuni cu PNC ar putea fi datata 1935-1938, trebuie privit mai atent figura profesorului A.C. Cuza, era in preajma varstei de 80 de ani. „insigna_cuza_bronzRecent mi-a fost trimisa prin mail imaginea unei insigne din bronz cu A.C. Cuza.

Anunțuri
  1. #1 by gabriel petre on August 30, 2011 - 8:48 pm

    am si eu o insigna ca aceasta… incercam sa ma documentez despre ea si am gasit aceasta postare… nu cred ca este falsa ci dimpotriva originala si cred ca foarte rara… multumesc

  2. #2 by orders and medals on Martie 12, 2013 - 6:03 am

    Insigna a fost emisa cu ocazia aniversarii a 80 de ani a lui A.C. Cuza, gravorul acesteia a fost Becker, exista si o medalie identica (pe avers). Domnul profesor puea sa dea un verdict exact daca mai petrecea 5 minute de documentare si anume ca este o piesa autentica. De altfel prima poza este cea a medaliei si doar a doua (in negativ) este a insignei. Pe http://www.ordersandmedals.ro se poate vedea medalia, atat aversul cat si reversul, la o calitate exceptionala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: